Får man større pupper av agurk?

brystforstørrelse - agurker

Av alle søk som har ført potensielle kunder til mine nettsteder, tar kanskje dette kaka: «Får man større pupper av agurk?» Eksempelet fant jeg i Google Analytics (Acquisition – AdWords – Search Queries). Google Analytics er helt uunnværlig for oss som jobbe med webkommunikasjon. Det er så mye informasjon å hente i dette gratisverktøyet at kunsten er å filtrere bort det som ikke er viktig. Akkurat dette søket kommer mer i kategorien underholdning enn innsikt, og fåglarna vet bakgrunnen for hvorfor noen søkte på dette. Var det en kvinne som ønsket større bryster og håpet at et stort inntak av agurk kunne gjøre at hun slapp å gå den lange veien om silikonproteser? Eller kanskje hun var blitt anbefalt å legge en «brystmaske» bestående av tynne agurkskiver (og kanskje litt eddiklake?) på puppene? De fleste kjerringråd virker – det vet jo alle. Eller kanskje det var en engstelig mann som fryktet man boobs (gynekomasti) og hadde hørt at agurk hadde en brystforstørrende effekt som bivirkning?

Å forstå brukernes tanker, behov og oppgaver som de skal løse, er noe av det viktigste en webredaktør må ha innsikt i. Jeg har dessverre sett altfor mange eksempler på organisasjoner som lever i sin egen boble, snakker stammespråk og fokuserer på irrelevante problemstillinger. Det er ikke alltid lett å kommunisere den innsikten man sitter med, men harde fakta pleier å gjøre susen: Det er nesten 2000 som søker på «slankeoperasjon» mot 10 som søker på «overvektsoperasjon» (per måned) – hvilket ord skal vi bruke på hjemmesiden?

Drittrafikk er drittrafikk. Å få en haug besøkende inn på hjemmesiden via søk på noe man ikke leverer eller tilbyr, har ingen hensikt. Om det da ikke kan styrke merkevaren. I eksempelet med brystforstørrelse med agurker er det tvilsomt om dette kan gjelde for noen av mine oppdragsgivere. Man kanskje agurkbransjen burde søkemotoroptimalisere sider for «Få større pupper med agurk»?

Les også: Første klinikk i Norge som innfører 20 års aldersgrense på plastisk kirurgi

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics