Mercedes Blind Spot Assist – feilmelding

Her forleden opplevde jeg noe merkelig med min Mercedes (W212). Jeg starter bilen og får feilmelding om at dødvinkelassistenten (på godt norsk kalt Blind Spot Assist) ikke virker. Det i seg selv er jo ikke noen stor katastrofe, men samtidig står blinklysene på konstant (uten å blinke), fjernlyset virker ikke når jeg tester, ei heller vindusviskeren(!). Jeg slår motoren av og på noen ganger. Men nei. Jeg kaster meg over manualen, men finner ikke beskrevet akkurat dette. Det står imidlertid noe om skitne sensorer og kollapsede sensorer “etter mye regn” med råd om å rense/tørke disse. Jeg går over dem med en fille, men uten tegn på at frelsen er nær. Så slår jeg av og på motoren noen gangen og gjentar tørking av ryggesensorer og det som er, og til slutt fungerer bilen som normalt.

Vel, jeg regner med at det var rengjøring av sensorene som reddet meg denne gangen, så det får være tipset jeg bringer videre i håp om at det kan hjelpe andre.

Litt skremmende, egentlig, at dødvinkelassisten/sensorene slår ut fjernlys, blinklys og vindusviskere. Med selvgående biler i nær fremtid kan man jo lure på hvordan det skal gå når alt baseres på sensorer som skal virke perfekt i all slags vær og under alle forhold.

Utropstegn-skilt: Mercedes Blind Spot Assist - feilmelding

Les også

Mercedes-tips: Gir låst seg i Park (W210)

På Amatørfotografen.no kan du se Mercedes-bilder og -videoer av noen gamle MB-perler!

,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics