Mitt første møte med Postnord

[Oppdateres jevnlig med nye eksempler/hendelser]

Mitt første møte med Postnord har vært slik: Jeg får en epost med beskjed om å verifisere at epostadressen er korrekt. Det er viktig, står det i eposten, at jeg bekrefter at e-postadressen er korrekt, siden Postnord sender varsler om sendinger på vei og sendinger som er klare til henting til deg per e-post. Bekreft din e-postadresse ved å følge lenken under/Bekreft din e-post ved å klikke her: Verifiser din e-postadresse. Så langt, så vel.

Lydig som jeg er, klikker jeg på knappen Verifiser din e-postadresse

Da kommer denne:

Postnord: Verifiser din e-postadresse

Postnord: Verifiser din e-postadresse

 

OK, tenker jeg. Men eposten de har på meg, er korrekt, så alt er sikkert greit.

Så kommer en ny epost, som gir håp om at jeg en gang skal få pakken. Det er oppløftende. Det er også oppløftende at Postnord spør hva jeg ønsker å gjøre med denne pakken. Det er et spørsmål jeg liker, for jeg vil gjerne forsøke å forhindre at de legger den på matta.

Og, så klikker jeg på “Velg handling”, og der er jaggu alle alternativet grået ut, og for sikkerhets skyld også forsynt med et varselsymbol og gjennomstreket tekst:

 

Postnord: Hva ønsker du å gjøre med denne pakken?

Postnord: Hva ønsker du å gjøre med denne pakken?

 

Ønsket jeg å få pakken på dørmatta? Nei. Fikk jeg pakken på dørmatta? Ja.

Så slik er det. For moro skyld tenkte jeg at jeg kunne søke på utleveringssteder for min adresse, men det kan null treff. OK, det er sikkert meg det er noe galt med.

Så neste pakke fra PostNord

Melding på mobilen: Pakke på vei. Juju!

Vennligst gå inn [LENKE: her] for å avtale utkjøring. Det kan da umulig skape problemer…

Kommer til en side med 1pkt skrift, som altså ikke er mobiltilpasset. Det er toppers i 2019, altså…

Zoomer inn og ut med fingrene for å klare å få lest hva som står der. På den siden blir jeg stående og lure på hvordan jeg skal velge blant alternativene for leveringstidspunkt. Klikker og klikker i listen uten at noe skjer – før jeg skjønner at jeg må sidescrolle en evighet – og voila! – der finnes frelsen: en radiobutton

Første henvendelse til kundeservice

Min første henvendelse på epost til PostNords kundeservice ble sendt 4. januar. Jeg fikk svar 15. januar.

 

Til og med feedback-skjemaet…

Jeg fikk en epost med spørsmål om jeg ville gi tilbakemelding på min siste kontakt med kundeservice (det var eposten de brukte 11 dager på å besvare). Tja, tenkte jeg, de fortjener jo ikke at jeg jobber gratis for dem, men så tenkte jeg at det kunne være greit å teste.

Jeg ga dem dårlig karakter på alle spørsmål, men det som overrasket meg mest, var designet av skjemaet. Det var så dårlig som det kunne blitt. Man får ikke noen indikator på fremdrift etter hvert som man besvarer spørsmålene. Det er virkelig ille. Her er det dårlig kvalitet i alle ledd, ser det ut til.

 

Første store pakke

PostNord ringer like før levering.

PostNord: Vi har en pakke til deg.
Jeg: Ja, jeg er hjemme, jeg.
PostNord: Det står her at pakken ikke kan leveres.
Jeg: Skjønner ikke det. Jeg er hjemme.
PostNord: OK, da kommer jeg.

Bilen kommer, og varer til en helt annen person som bor på en annen adresse (!) hentes frem. Jeg oppdager det heldigvis før bilen kjører. (Der har vi også forklaringen på den merkelige telefonsamtalen.) Men, altså, å kunne lese riktig adresse og levere riktige varer burde da være elementær kompetanse i denne bransjen?

 

Kommer alt til å gå seg til for PostNord?

 

PostNord-kaos – nye kapitler i sagaen om kundeopplevelse i fritt fall

I juli i år fikk jeg melding fra PortNord (som “er her for å gjøre handleopplevelsen på nett enklere og mer oversiktlig for deg”) om en pakke (noe sminkegreier) som var på vei til meg. Jeg meldte ifra om at dette ikke skulle til meg. De skulle ordne opp. Likevel fikk jeg det ene varselet etter det andre om at pakken ikke kunne leveres fordi det ikke var noen hjemme på Oslo-adressen (som ikke var min) og at pakken ville bli returnert osv. Jeg aner ikke hvordan enden på den visa ble.

I august i år får jeg beskjed fra et nettapotek og deretter PostNord om det er en pakke på vei til meg fra et av de største nettapotekene. Jeg skriver en mail til nettapoteket og sier at dette ikke er meg. De skal ordne opp. Det kan synes som om kunden har lagt inn mitt telefonnummer i stedet for sitt eget. Ikke skjønner jeg hvordan det er mulig.

Så, samme måned, får jeg melding fra PostNord om at “min” pakke er på vei fra Lørenskog til Kinsarvik. Jeg aner ikke hva dette er og hvorfor jeg får melding om dette, for jeg har ikke sendt eller bestilt noen pakke.

Ikke levert pakke pga. dårlig adressekvalitet???

Det siste kapittelet i PostNords dårlige kundebehandling er beskjeden om at adressen var for upresis til at de kunne lvere. Dette er bare sprøyt, for den registrerte adressen er presis ned til minste detalj. Altså må det være en annen grunn til at de ikke kunne/ville levere pakken.

 

Om PostNord

Postnord er statseid og ble dannet i 2009 da det svenske og danske postverket slo seg sammen. Sverige eier 60 prosent og Danmark 40 prosent.

Les mer

Dagbladet: Om ikke staten griper inn, kan Postnord gå konkurs. Det viser en hemmelig rapport bestilt av den svenske regjeringen.

PostNord-bil mistet pakker i fart – strødd utover veien: full stopp i trafikken etter at pakkene fredag ettermiddag ramlet ut av en PostNord-bil ved Alnabru i Oslo.

Her kaster PostNord-sjåføren pakkene inn i bilen: − Man blir sjokkert

One Response to Mitt første møte med Postnord

  1. Arvid Magnar Sunde 4. May 2020 at 16:14 #

    Man kan bli gal av mindre. Selv har jeg mange ganger forsøkt å få svar på hvorfor de leverer pakker på utleveringssted som ikke er nærmest der jeg bor. Men de svarer bare noe svada. En gang da pakken ble utlevert til verst mulig utleveringssted, fikk jeg beskjed om at jeg kunne få den utlevert til mitt nærmeste utleveringssted mot betaling. Frekkheten og grådigheten til Post Nord kjenner visst ingen grenser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics