Kvalitetssikring/kvalitetskontroll

kvalitetskontroll

Alle som har jobbet med kvalitetssikring/kvalitetskontroll, vet at absolutt alt kan gå galt i en prosess. Det er derfor man kontrollerer. På web er det så enkelt som at ett eneste tegn feil i en nettstedadresse eller i html-koden kan føre til at en lenke ikke virker eller at siden ikke vises i det hele tatt. Jeg ble minnet på dette nylig da en bedrift la ut et Facebook-innlegg om at de hadde problemer med telefonen. Man ble oppfordret til å gå inn på hjemmesiden. Det var bare det at domenenavnet i lenken til hjemmesiden var feilskrevet. Shit happens, men det er to måter å unngå akkurat dette problemet:

  1. Kopier lenken fra nettleseren i stedet for å skrive den tast for tast. Nå som nettleserne autofullfører det du begynner å skrive, går det hele rasende fort. Og du kjenner selvfølgelig til hurtigtastene Ctrl+c og Ctrl+v? (På Word-tips.no kan du se en oversikt over de viktigste hurtigtastene du bør kjenne.)
  2. Når du har publisert (for eksempel et Facebook-innlegg) lenken: Klikk på den og se at den funker.

Det er ikke verre enn det. Slike rutiner er en selvfølge for alle som har jobbet med kvalitetskontroll: La det bli en del av dine rutiner også.

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics