Surdeig: En samling tips og oppskrifter til surdeigsbrød

surdeigsbrød med øre

Surdeigsbrød laget av 80% Dala landhvete, 10% finmalt spelt og 10% svedjerug fra Norsk Urkorn.

Jeg gikk over til å bake brød med surdeig for kort tid siden, og tenkte å samle alle tips, oppskrifter og videoer jeg kommer over i dette blogginnlegget.

Enten du er nybegynner eller litt viderekommende, er det lurt å bli med i Facebook-gruppa Surdeig. Folk er vennlige og deler av sin kunnskap og sine erfaringer der.

 

 

 

Surdeigsstarter

 

 

 

surdeig surdeigsbrød

 

Få sterk deig

 

Surdeigsbrød og sjakkbrikke (fortørnet dronning fra Lewis-sjakkbrikkene i British Museum).

 

Forming av deigen

 

 

Understanding bulk fermentation

 

Dekorering med mønster på skorpen

@breadjourney

Your scars make you beautiful ???? #fyp #bread #baking #sourdoughbread #sourdough #oddlfysatisfying #satisfying

♬ Galaxy – Jayden Bartels

 

 

Diverse tips

 

 

Ingredienser i deigen

1000 g mel

800 g vann (nybegynnere anbefales 70-75 % hydrasjon, altså 700-750 g)

150 g starter

20 g salt

 

 

Lenker

15 MISTAKES FOR SOURDOUGH

18 Ways to Make Sourdough Bread More (or Less) Sour

 

 

Tullball

Liker du surdeig?

 

surdeigsbrød

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics