Statistikk om plastikkirurgi (2016)

Siden jeg jobber for Cosmo Clinic i Oslo, er jeg litt over gjennomsnittet interessert i statistikk om plastisk kirurgi. Tilfeldigheter gjorde at jeg havnet innenfor det private helsevesen i 2008 (daværende Teres), og siden er det blitt til at jeg har spesialisert meg på digital markedsføring for private aktører innenfor denne sektoren. Nå er jeg altså i Cosmo Clinic, tidligere har jeg vært i Teres, Aleris og Volvat.

Den største faglige utfordringen (spesielt når det gjelder SEO) får jeg på området plastisk kirurgi. Her er konkurransen sylskarp, og de som har god digital synlighet, har et stort forsprang på konkurrentene. Nå er jeg i den litt merkverdige situasjonen at jeg må ta opp kampen med meg selv siden mine to foregående oppdragsgivere i stor grad dominerer søkeresultatsidene.

Statistikk om plastikkirurgi  (2016)

Den amerikanske plastikkirurgorganisasjonen ASPS publiserer årlig statistikk om plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger. Det finnes ikke tilsvarende tall for privatfinansiert plastisk kirurgi i Norge.

Dette er de vanligste inngrepene.

  1. Brystforstørrelse
  2. Fettsuging
  3. Neseplastikk (det samme som nose job)
  4. Øyelokksoperasjon (tunge øyelokk og poser under øynene)
  5. Ansiktsløft (facelift)

Når det gjelder kosmetiske (non-invasive) behandlinger, er Botox i en særklasse, og tendensen er fortsatt stigende. Botox lammer muskler og brukes følgelig (blant annet) til å fjerne eller redusere rynker som skyldes muskelsammentrekninger (for eksempel sinterynken i pannen). Botox brukes også i mange andre sammenhenger: ved skjeling, migrene og faktisk også ved sykelig overvekt (skal prøves ut ved St. Olavs Hospital i Trondheim). Etter Botox kommer såkalte fillere, som gjør nettopp det navnet sier – de fyller opp. Fillere brukes for eksempel for å gi lepper volum og tydeligere konturer. Den tredje vanligste kosmetiske behandlingen er peeling.

En medieskapt utbredt misforståelse er at “alle” tar plastisk kirugi i våre dager. Dette bildet gjør seg godt i nyhetsbildet, men har ikke noe med virkeligheten å gjøre. Sannheten er at det er en svak økning i antall operasjoner fra år til år.

Her kan du lese et intervju jeg har gjort med Hilde Bjærke, en av kirurgene på Cosmo Clinic

Les også: Cosmo Clinic har som første klinikk i Norge innført 20 års aldersgrense på plastisk kirurgi

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics