Ny jobb: Fra Teres (Aleris) til Volvat

Hvem skulle for ti år siden trodd at jeg skulle spesialisere meg på webkommunikasjon det private helsevesen… Ja, livet tar mange rare vendinger!

1. august starter jeg i ny jobb som webredaktør i Volvat. Jeg skal også der jobbe med det jeg kan best: brukervennlighet på web, søkemotorsynlighet, brukeratferd og systematisk arbeid med å forbedre alle kanalene slik at bedriften oppnår de målene som settes.

Jeg startet denne ferden i helsevesenet med oppdrag for Teres Medical Group en eller annen gang i 2008. Herregud som tiden flyr. Teres var i den store sammenhengen et lite konsern, men vi hadde klinikker i Norge, Sverige og Danmark. (I fjor kjøpte Aleris Teres Medical Group, så i en periode har jeg hatt Aleris som oppdragsgiver.)

I Norge hadde jeg ansvaret for hjemmesidene til Teres Nobel (Nobel Clinic), Teres Colosseum (Colosseumklinikken), Teres Drammen (Drammen Private Sykehus), Teres Tønsberg (Tønsberg Private Sykehus), Teres Sørlandsparken (Sørlandsparken Plastikkirurgi), Teres Stavanger (Colosseumklinikken Stavanger), Teres Bergen (Klinikk Bergen, Bergen Kirurgiske Sykehus), Klinikk Stokkan (nå: Volvat Stokkan), Teres Rosenborg (Rosenborgklinikken), Teres Klinikken Bodø (sic.) og Teres Tromsø (før: Tromsø Private Sykehus, nå: Volvat Tromsø). Også en del arbeid med Facebook-sider etc.

I Danmark delte jeg ansvar for hjemmesidene til Teres Aarhus, Teres Aalborg, Teres Hospitalet København og Teres Hospitalet Parken med den danske markedsansvarlige.

I Sverige administrerte jeg hjemmesidene til Teres Plastikkirurggruppen, Tereskliniken Malmö og Teres Läkarhuset Norr.

Dessuten administrerte jeg konsernsider, noen mindre vellykte bloggforsøk og annet. For litt mer enn tre år siden fikk alle klinikkene nye hjemmesider, og det var en kjempejobb.

De av dere som er opptatt av søkemotoroptimalisering, får kanskje bakoversveis av alle navneendringene jeg nevnte ovenfor. Ja, alle endringer ble etterfulgt av nye domener og i de fleste tilfeller helt nye URL-er. En SEO-ers mareritt, med andre ord. Men Teres dominerte søkeresultatsidene og pasientene strømmet til akkurat slik jeg ønsket og jobbet for. Butikken gikk bra. Med få ressurser til rådighet er jeg stolt av det jeg gjorde for Teres.

Man kommer langt ved å følge bestepraksis for de ulike områdene innen webkommunikasjon, hele tiden fokusere på synlighet i vid forstand, å besvare brukernes spørsmål og å gjøre bestillingsprosessen så friksjonsfri som mulig.

 

[Arbeidssted fra november 2017: Cosmo Clinic]

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics