Betydningen av lenker for SEO er overvurdert

Lenker til lenkebygging for søkemotoroptimalisering (KI-generert bilde)

Lenker er ikke et av de viktigste parametrene for rangering i Google, sier Googles Gary Illyes. Han legger til at det har vært slik en god stund nå. Dette kan forklare at nettsteder nesten uten lenker rangerer bra, selv på konkurranseutsatte søkeord.

Selv om jeg deler dette synet, vil jeg fortsatt anbefale god internlenking og å få eksterne lenker der det er riktig og naturlig. Illyes viste i en spørsmål-og-svar-runde til at søk som rangerte på topp i Google uten en eneste lenke.

Dette er dårlige nyheter for søkemotorselskaper som selger seg inn med lenkebygging. Jeg har sett hårreisende lenkebygging som kunder betaler dyrt for. De består av et nettverk av lavkvalitetsblogger, som lenker internt til hverandre – og til kunder som er villig til å betale i dyre dommer for formelpregete tekster krydret med lenker.

Vi som er opptatt av godt innhold, liker å høre at innhold fortsetter å være det viktigste rangeringssignalet.

«Uten innhold er det bokstavelig talt ikke mulig å rangere,» sier Illyes. «Hvis du ikke har ord på siden din, vil du ikke rangere for det.»

 

Hva tenker Google om innhold generert av kunstig intelligens?

Innhold generert av kunstig intelligens (KI) har blitt en viktig faktor innen søkemotoroptimalisering (SEO). Kunstig intelligens kan lage tekst, videoer og bilder som er optimalisert for søkemotorer. Jeg har selv brukt KI-genererte bilder på Korrekturavdelingen.no, og de bildene indekseres og vises i bildesøk som bare rakker’n.

Kunstig intelligens gir muligheten til å generere store mengder innhold raskt, noe som er viktig for å holde nettstedene oppdatert. Imidlertid er det viktig å opprettholde kvaliteten og huske på at innholdet lages for brukere av kjøtt og bld, ikke søkemotorer. Menneskelig innsikt og kreativitet spiller fortsatt spiller en viktig rolle for å skape relevant og verdifullt innhold, og i mange sammenhenger er den personlige stemmen viktig.

Trenger du å merke KI-innhold?

innhold generert av kunstig intelligens

Å merke innhold skapt av kunstig intelligens er ikke nødvendig for Google-søk, sier Gary Illyes, bortsett fra hvis det er viktig for brukerne. Google bryr seg ikke innholdet er skapt av kunstig intelligens, mennesker eller begge deler. Så lenge informasjonen er korrekt, er det uvesentlig hvem eller hva som har laget det.

Det er definitivt en fare for at ivrige SEO-ere eller webredaktører blir for ivrige og forsøpler nettet med KI-generert innhold av lav verdi.

 

Kilde: Search Engine Land

 

 

 

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics