Puppene i tømmerrenna på Tusenfryd

Tusenfryd

For et par år siden var jeg så heldig å få være med onkelbarna på Tusenfryd utenfor Oslo under påskudd av å skulle fotografere (egentlig ville jeg leke og ha det gøy). Mens jeg ved Tømmerstupet (eller “Tømmerrenna”, som vi alltid har kalt den) testet innstillingene på kameraet, kom jeg til å ta dette bildet av en kar som fant to gode håndtak å holde seg fast i mens dødsangsten var på det høyeste. Freud ville kanskje tolket det som morslengsel?

Det hører med til historien at vi møtte paret senere på dagen; de syntes det bare var kult at jeg ville legge ut bildet på web.

Gatefotografering (street photography) er nærmest blitt umulig i vår tid. I tillegg til de etter hvert store juridiske begrensningene ved å fotografere folk som ikke har gitt samtykke, finnes det anstendighetshensyn som for meg har veid tungt. Noen ganger har jeg dog gått mot min indre stemme og tatt bilder av folk i det offentlige rom – eller rettere sagt: bilder der fremmede personer er en del av bildet. Da jeg bodde på Sicilia og fotograferte der, tok jeg mange bilder i gråsonen av hva jeg følte meg komfortabel med. Her er et eksempel på et slikt bilde, tatt ved Skammens fontene i Palermo:

mann med sigarett

,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics