Filmer som handler om eller inneholder plastisk kirurgi

Circus of Horrors (1960): En sinnssyk og stormannsgal plastikkirurg har funnet en «ny teknikk», men den første pasienten blir vansiret i ansiktet. Kirurgen rømmer og slår seg ned  på et sirkus (!). Når eieren blir drept av sirkusets dansende bjørn, overtar kirurgen sirkuset og starter en business som går ut på å operere kvinner med skader i ansiktet for at de skal bli sirkusartister (!).

Ansiktskirurgi som gikk galt i Circus of Horrors fra 1960.

 

 

Rabid (David Cronenberg, 1977): En kvinne forvandles til en smittespredende vampyr etter at hun har vært prøvekanin for eksperimentell rekonstruktiv kirurgi (hudtransplantasjon etter en motorsykkelulykke). Ofrene hennes forvandles til gale, blodtørstige zombier som fortsetter å angripe og smitte andre. Med bl.a. Marilyn Chambers.

Om Rabid på IMDB

Rabid

Under en operasjon klipper kirurgen fingeren av operasjonssykepleieren og drikker hennes blod.

 

The Skin I Live In (Pedro Almodóvar, 2011, sp. La piel que habito; no. Under huden): Psykologisk thriller om en plastikkirurg som har utviklet en type kunstig hud som er motstandsdyktig mot insektbitt og brannsår. Han har også gjort ulovlige eksperimenter på mennesker. Han har fått strengt forbud mot å fortsette med eksperimentene sine, men han kidnapper en ung mann som blir hans forsøkskanin.

Cover "The Skin I Live In"

Om The Skin I Live In på IMDB

 

Kommer senere:

Face/Off (1997)

Burn After Reading (2008)

 

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics