Sicilianske mandelcookies er en klassiker som kombinerer delikate mandelsmaker med friske sitrusnoter og aromatisk krydder. Disse små fristelsene er en hyllest til den sicilianske tradisjonen, hvor kvalitetsråvarer og enkel tilberedning står i fokus. Perfekt som en søt avslutning på et måltid eller til en kopp kaffe, er de enkle å lage og gir deg en bit av Middelhavet hjemme på ditt eget kjøkken. Her får du oppskriften på hvordan du kan lage disse uimotståelige cookiesene, med muligheter for kreativ dekorering og personlig vri.
TIL PASTAEN TRENGER DU
300 gram mandelmel (finhakkede mandler)
360 gram melispulver
30 gram flytende honning
1 ts kanel
1 ts vaniljeessens
revet skall av appelsin og sitron
5 eggehviter (pluss 1-2 til “pastaen” du eventuelt skal bruke til mandelflakene)
TIL DEKORASJON
kirsebær
mandelflak
melis
hakkede pistasjnøtter
syltetøy
Dersom du skal male mandlene selv til mel i en blender/mikser, anbefales det at du gjør det *med melisen*. Dette skal visstnok bevare oljen i mandlene.
I en bolle heller du mandelmelet, melisen, den flytende honningen, kanelen og vaniljeessensen.
Deretter river du appelsinskall og sitronskall i miksen. Mengden bestemmer du selv. Start med det revne skallet fra en halv appelsin/sitron hvis du er redd det skal bli for dominerende. Bland disse ingrediensene sammen.
Deretter blander du inn eggehviten pø om pø mens du masserer den inn til en uimotståelig deilig masse.
Så gjelder det å styre den fristende prøvesmakingen til et minimum og begynne og rulle marsipanen til kuler som er litt mindre enn en golfball (ca. 2–3 cm i diameter).
Når du har rullet alle ballene, kan du dekorere dem slik du ønsker. Vil du ha en lag med melis, er det lurt først å dyppe dem i vann for så å rulle dem i melispulveret.
Vann holder ikke hvis du skal dekke cookiene med mandelflak. Da må du lage en pasta bestående av eggehvite og melis. Prøv deg fram til du får en passe konsistens.. Så dypper du kulene i pastaen for så å rulle dem i mandelflakene. Hvis du vil, kan du klemme ballen med tre fingre slik at cookien får en oppreist form i stedet for en ball.
Andre dekorasjoner: hakkede pistasjnøtter, mandelflak, kirsebær uten stein, ditt favorittsyltetøy i en grop i cookien (trykk ned med fingeren). En av mine favoritter er solbærsyltetøy eller bringebærsyltetøy med hakket pistasj på toppen.
Du legger alle cookiene på et stekebrett med stekepapir og steker dem på 230 grader i ca 6–7 minutter. Følg med så ikke du brenner dem! Målet er at er de skal være knasende på utsiden og
No comments yet.