Pupper og bryster

Pupper og bryster er ikke det samme. Helene Uri skriver i en kommentar i Aftenposten at hun klarer seg utmerket uten hår mellom puppene. Dette ble for sterk kost for Aftenposten. Da overskriften ble laget, ble uttrykket fra artikkelen (“hår mellom puppene”) endret til “Hår mellom brystene”, noe som sikkert oppleves som dristig nok blant de grådressede herrene i Aftenpostens redaksjon. Eller kanskje Uri selv skjønte at pupper ble for drøy kost?

I synonymrekken som går fra slang til latin finner man følgende ord for de kvinnelige ekstremitetene mellom navlen og munnen (utvalg):

brød – mugger – jur – pupper – bryster – mammae

Kunnskapsforlagets synonymordbok har ikke med slangordet “brød” – ei heller det latinske “mamma”. Heller ikke silikonpupper, silikonbabe eller puppepop. Nei, ikke engang brystforstørrelse (“Vi har dessverre ingen informasjon om ordet ‘brystforstørrelse’ i Bokmålsdatabasen verken i ordlistene eller i ordboka.”) eller brystforstørring, som er det samme. Her er det altså snakk om plastisk kirurgi, hvis ikke det sier seg selv. Av alle ting har jeg jobbet med plastisk kirurgi (blant urologi, ortopedi, overvektskirurgi og mye annet) som webkommunikatør for både Teres, Aleris, Volvat og Cosmo Clinic.

 

[Innlegget er oppdatert med rettelser i november 2017]

 

,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web
Analytics Made Easy - StatCounter