Hundeskolen på TV2

hundebilde

Foto: Per-Erik Skramstad / Amatorfotografen.no

Hundeskolen på TV2 startet i går. I ti programmer skal vi følge en gjeng med hunder og hundeeiere. Programmet følger det ubegripelig populære konseptet som går ut på at en og en blir utstemt og sendt hjem. Ingenting tyder imidlertid på at dommerne i denne serien har et patologisk markeringsbehov og undertrykte sadistiske tendenser, noe som er blitt varemerket for andre serier.

Både voksne og barn her på gården syntes programmet var morsomt og underholdende. Vi var imidlertid alle skeptiske til hundeinstruktøren:

Det verste var at ikke hundekurset startet med kontakttrening.

Hvordan kan du trene med en hund du ikke har kontakt med? Dette er så elementært at jeg ikke skjønner hva de som leder serien tenkte på. Men det blir jo morsomme scener av hunder som bare virrer rundt i sin egen verden. Bare ikke lær av dette programmet hvis du nettopp har kjøpt deg hund!

Deltakerne fikk lov til å vanne ut kommandoer med mas på hunden. Det haglet med “Sitt!”, “Dekk!”, “Kom!” og “På plass!”. Når en kommando er blitt misbrukt ofte nok, så blir den ubrukelig. Å rope “Kom!” til en hund som ikke har noen-what-so-ever intensjon om å komme, er bare å ødelegge dette ordet som innkallingskommando.

Det var ille å se at det ble brukt “belønning” på hunder som ikke opplevde “belønningen” som en belønning. Når hunden er uinteressert i godbiten, burde det ringe noen bjeller hos instruktøren, slik at hundeeieren kan finne noe hunden liker.

Så hvis du nylig har skaffet deg hund: Ikke lær av TV2-programmet Hundeskolen!

(Dette innlegget og kommentarene ble først skrevet på den gamle bloggen min Med andre ord, og er nå overført til Svanesang.no)

Kommentarer til det opprinnelige innlegget (overført fra tidligere blogg)

Anonym sa…

Var du der? Vet du at de ikke trente kontakt? Selvfølgelig gjorde de endel feil, de er nye i dette gamet, og har aldri trent hundene på denne måten. Dessuten er dette redigerte opptak, en time med kontakttrening hadde nok ikke greidd å holde på oppmerksomheten til den mest innbitte hundeentusiast… Progresjonen i løpet av to dager var fantantisk med tanke på at det var voksne hunder som ikke hadde noe erfaring med dette fra før. Du skal se de blir bedre etterhvert,som målet er 🙂
5.11.07
per-erik sa…

Nei, jeg var ikke der. 🙂 Hvis klippingen ga et skjevt bilde av de to dagene, så er jo det produsentens feil, selvfølgelig. Mine kritiske innvendinger er ikke rettet mot hundeeierne, men mot hundeinstruktøren og opplegget og manglende veiledning. Det er bortkastet energi å gi kommandoer til en hun du ikke har kontakt med. Og jeg tenkte mest på nybegynnere, som for guds skyld ikke må hoppe over de tre innvendingene mine.
5.11.07
Anonym sa…

Hei! Googlet på “hundeskolen” så kom eg borti denne siden her:) EG var der faktisk, som en av deltakerne i år.. og vi trente kontakttrening, ganske grundig faktisk. Alle rundt oss var kjempeprofesjonelle, og det var vi fikk trene med landets beste hundetrenere. Eg vil ikje sei at klippingen ga et skjevt bilde av det som skjedde, men klippingen tok med det gøyale og “søte” som blir likt i de tusen hjem. Det var nok av seriøs trening, teknikklæring og samtaler med hundeinstruktøren. Det manglet ikke på veiledning, bare så det er sagt 🙂
11.11.07
Anonym sa…

…. dessuten tror jeg ikke hundeskolen er ment som et hjemme-dressur-program, men underholdning for både de med hund, og de uten …. 😉
11.11.07
Anonym sa…

Ja var du der? Var selv med og MYE MYE som ikke kom med på tv, som vi lærte. Men meld deg på til neste år så får du se hvordan tv blir laget.
Dette er et underholdningsprogram, vil du lære så kan du gå på tv2 nettside om hundeskolen og lære av de klippene som er lagt ut der.
12.11.07
Anonym sa…

Søkte meg bort i denne siden her og må bare legge inn en kommentar. Dette er Tv og skal være god underholdning. For oss hunde interesserte må vi jo bare takke for den Pr hundesporten får igjennom et slikt innslag i et stort media. TV 2 skal ha stor ros for å ha klart å finne så mange bra hunde aktiviteter ikke alle disse er like kjente. Synes også at det står respekt av at de faktisk har klart å hyre inn eliten av instruktører til dette programmet. Alle instruktørene har vært dyktige hundemennesker og jeg kjenner til flere av de siden jeg selv har vært på kurs med flere av de. Jeg vet at de bruker mye tid på kontakt trening. Skaffer du deg en hund bør du uansett starte på kurs for å få riktig veiledning med en gang. Dette kan man jo ikke lære gjennom hva man husker å ha sett på TV.
30.1.08

,

One Response to Hundeskolen på TV2

  1. katteinfo 3. October 2018 at 23:59 #

    Hei! Takk for nok et flott innlegg! Leser bloggen din ofte og
    du kommer alltid med noe intresant å lese om 🙂 Denne skal jeg dele
    på facebooken min hvertfall! Stå på videre 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics