Sykemelding etter plastisk kirurgi?

Cosmo fettsuging

En ting som overrasket meg da jeg i websammenheng begynte å jobbe med klinikker som drev med plastisk kirurgi (som jeg – i likhet med mange andre – ofte feilskriver som “plastisk kirirgi” når jeg har dårlig tid), var at man ikke automatisk får sykemelding etter slike operasjoner. Det vil si: Man får sykmelding hvis inngrepet er medisinsk begrunnet. Og dette er vel logisk all den stund folk har valgt å bli operert uten at det er noe gærent med dem. Så derfor legger de fleste slike operasjoner til like før ferien. Desember er høysesong for ansiktsløft.

Et eksempel plastisk kirurgi som kan være medisinsk begrunnet, er operasjon av tunge øyelokk. Overskudd av hud over øyelokket kan hemme synsfeltet. Dessuten ser man ofte trett og uopplagt ut. Jeg grøsser ved tanken på at noen skal skjære i øyelokkene mine, huttetu.  Brystreduksjon og såkalt bukplastikk kan også være medisinsk begrunnet. Store, tunge bryster kan være til stor plage, og for de som sliter med store mengder overflødig hud på magen, kan det være en løsning med bukplastikk. Det er bra at folketrygdloven bare gir rett til sykepenger i forbindelse med plastiske operasjoner når de er medisinsk begrunnet.

Kosmetiske inngrep er for eksempel: brystløft, brystforstørring, kosmetisk neseoperasjon, fettsuging, fettransplantasjon, korrigering av tunge øyelokk og – selvfølgelig ansiktsløft. (Alle lenkene går til sider jeg administrerer i jobbsammenheng.)

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics