Skadelegevakt ved Ahus legges ned

legevakt illustrasjonsbildeLørenskog kommune melder at skadelegevakten ved Ahus legges ned 1. september. Fra 01.09.2016 skal personer som skader seg kontakte fastlegen eller Nedre Romerike Legevakt i Lillestrøm. Det står ingen begrunnelse på kommunens hjemmeside som indikerer at dette er gjort for å bedre tilbudet til folk – annet enn at Ahus har bestemt å gjøre om dagens skadelegevakt til en ortopedisk akuttpoliklinikk, dvs en spesialisthelsetjeneste.

Alle skjønner at dette gjør helsetilbudet i Lørenskog enda verre. Nå blir det enda lengre køer ved legevakta i Lillestrøm, for ikke å snakke om hvilket mareritt det kan være å stå i kø inn mot Lillestrøm. Fastlegen skal også visstnok være et alternativ. Ja, de har jo ingenting å gjøre fra før. Min fastlege har 1300 pasienter på lista si og sju – 7 – ukers ventetid for avtaler hvor det ikke er akutt behov.

Jeg regner med at kommunen har en svadagenerator som de kan sveive i gang. Alle skjønner i hvert fall at dette ikke styrker tilbudet og på ingen måte er til det beste for folk som bor i Lørenskog.

Ved livstruende skade ring 113 (medisinsk nødtelefon).

Det betyr at dersom man har skadet seg, skal man ikke henvende seg direkte til Ahus, men kontakte fastlegen eller Nedre Romerike legevakt i Lillestrøm. Fastlegene og legevakten er forberedt på denne endringen. Dersom skaden er slik at den trenger vurdering eller behandling i spesialisthelsetjenesten, vil fastlegen eller legevaktslegen henvise pasienten videre til sykehus. Dette blir som for andre akutte helsetilstander. Det er viktig å sikre en god og trygg omlegging. Derfor vil man fortsatt blir vurdert dersom man henvender seg direkte til Ahus med en skade, men man kan da, dersom det er forsvarlig, bli sendt videre til rett sted.

Alt dette er jo bra for de private aktørene, men det er ikke mange i kommunen som skjønner dette.

 

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics