Amatorfotografen.no – bilder fra en glad amatør

istapp - vanndråpe

Jeg har nylig startet nettstedet Amatorfotografen.no, hvor jeg kommer til å legge ut noen av bildene jeg tar som glad amatør. Bildet ovenfor viser en vanndråpe som er i ferd med å forlate en istapp. Den oransje bakgrunnen og mønsteret du ser i dråpen, er en papplate fra en Logitech-boks. Bildet er tatt med et Nikon D7000-kamera og makroobjektivet Nikon 105mm F2.8 AF-S IF-ED VR II Micro. Lukkertid 1/250 sek og blits.

På Amatorfotografen.no/Amatørfotografen.no har jeg valgt å gruppere bildene etter tema: insekter, vanndråper, istapper, ishockey, golf, hunder osv.

 

ishocket Stjernen

Både i jobbsammenheng som webredaktør og ellers har jeg fotografert mye. Det tok vel for alvor av da jeg for et par år siden begynte å gå turer ved Østensjøvannet og eksperimentere med å ta bilder av det rike fuglelivet der. Turer til Svalbard inspirerte til å lære mer. Jeg måtte finne ut hvorfor mine bilder ikke ble like gode som proffenes bilder. Så ble det mer eksperimentering. Og mer photoshopping. Tar man bilder i RAW-format, er etterbehandling helt vesentlig. Hele tiden ønsket jeg å teste nye motiver og situasjoner for å lære om farger, lys, hvordan spille bevisst på kontrast mellom skarpt og uskarpt, bruk av blits og så videre i det uendelige. Hvert emne er det skrevet mange bøker om.

Apropos bøker: Det finnes et utall bøker med tips, for eksempel The Digital Photography Book av Scott Kelby og 101 gode råd for naturfoto av fugler og dyr av Ole Jørgen Liodden.

Et teleobjektiv rykket fjerne motiver nærmere (fantastisk til fotografering av golfspillere og fugler); senere kjøpte jeg et 105 mm makroobjektiv. Plutselig ble knappenålsstore gjenstander enormt spennende. Først insekter, senere vanndråper som treffer vannflaten og danner fantastiske skulpturer – og deretter istapper og ismønster.

 

Elias Bertheussen, golf

Elias Bertheussen under NM i golf på Bogstad.

 

Corupe

De siste månedene har jeg vært på ishockeykamper og tatt bilder. Til fotografering under så dårlige lysforhold trengte jeg en bedre telezoom. Valget var enkelt: Nikon 70-200 mm F2.8G AF-S ED VR II. De optimale innstillingene for fotografering av ishockeyspillere i action viste seg å være i nærheten av ISO 1000, F2,8 1/1000 sek. Med et kamera som håndterer høy ISO bedre, kan man selvsagt øke ISO-en betraktelig.

Tidligere har jeg brukt Jurpe.no som lagringsplass for en del av bildene mine. Dette nettstedet bruker jeg også til å eksperimentere med søkemotoroptimalisering, og det var faktisk på grunn av nettstedets synlighet i Google at et av dråpebildene mine funnet og senere solgt som utsmykning til et hotell. Økonomisk betyr fotograferingen ingenting.

www.amatorfotografen.no

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Analytics